mangebjuder.blogg.se

Receptblogg. Enkelt, gott och snabblagat.

Lövbiffrullader

Kategori: Allmänt

I kväll gick jag förbi ICA och hittade ett halvt kilo lövbiff med kort datum. Eftersom jag bara skulle hem och laga mat så passade det bra. Jag passade på att köpa ett paket cream cheese och middagen började ta form i mitt huvud. Eftersom det var fredag fick det gärna gå undan. Kroketter hade jag redan hemma plus lite annat smått och gott.
 
Ca: 15 minuter
 
 
Det här använde jag till fyra portioner:
Ca: 500gr lövbiff, 4 skivor, (med kort datum ;-)
En halv ask, dvs 100gr, av ICA:s cream cheese med örter
Salt
Peppar
(Olja och) smör
 
Till såsen:
En skvätt (1 dl?) Husets röda (med eller utan alkohol, jag körde utan och hade ett annat glas vid sidan om)
En halv buljongtärning
Två skedar creme fraiche (eller grädde/mjölk/redning, vad man nu har till hands)
En skvätt worchestershire-sås (bara några stänk, typ)
 
Garnering:
Lite persilja
ICA:s ekologiska Balsamico-creme (och, nej, jag är inte sponsrad) (ännu)
 
Gör så här:
Kör igång ugnen med kroketter (till exempel, eller vad man nu vill ha till, kroketter tar 10-15 minuter och passar således perfekt).
Bred osten på köttskivorna. Salta, peppra och rulla ihop. Man kan använda en tandpetare för att hålla formen men det är inte nödvändigt.
 
 
 
Stek rulladerna i en het stekpanna med smör, ca 5 min per sida.
 
   
 
Som synes läcker det en massa godsaker ur rulladerna. Det blir en utmärkt sås.
Alltså: Lyft ur rulladerna och dra upp värmen lite. Tillsätt rödtjut, worchestershiresås (måste uttalas nykter) (eller aspackad), en halv (kött-)buljongtärning och därefter lite creme fraiche. Vispa ordentligt.
 
 
 
Okej, det ser lite dassigt ut på bilderna ovan, men vispa ihop det där så får det trevlig färg och se till att smaka av ordentligt. Sannolikt krävs ingen ytterligare krydda, men man vet aldrig.
 
Lägg upp på tallrik. Häll såsen över rulladerna och "garnera" med lite persilja. Då blir det så här snyggt och luktar gudomligt gott! Typ så att ungarna kommer och snusar i hallen och undrar vad det blir för mat. :-)
 
 
 
 
Tja, sen är det bara att lägga upp och njuta... Mycket, mycket gott för en liten penning, en kvarts matlagning och... Tja, rätt så magert är det faktiskt. Serveras med, exempelvis, kroketter och möjligen något grönt till vilket vi skippade denna gång.
 
Smaklig måltid!
Kommentera inlägget här: