Pizza med bakpulver

Degen
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 dl olivolja
2 tsk flytande honung
Tomatsås
2 dl krossade tomater (med örter)
2 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar
Några stänk tabasco
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
Några stänk tabasco
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
Fyllning
Vad man har... Såsom strimlad julskinka, salami eller skivad korv, champinjoner, burkkantareller, köttfärs, en fint skivad bit biff från gårdagens middag, tomat, oliver, skivad/krossad ananas, kyckling...
Toppad med riven eller skivad ost samt...
Oregano, pizzakrydda eller basilika och...
Kanske ett stänk bearnaisesås? I så fall efter gräddning!
Gör så här
- Blanda ingredienserna till degen. Knåda och tillsätt ytterligare mjöl om den känns tunn.
- Lägg degen på ett bakplåtspapper på bordet och kavla ut den. Om papperet vill halka runt, lägg en våt disktrasa under papperet.
- Förgrädda botten fem-sex minuter på 220 grader, byt plats på plåtarna efter halva tiden.
- Bred ut tomatsåsen över degen.
- Lägg på fyllningen.
- Skjuts in i ugnen på 220 grader i 10 minuter! Eftersom det blir två plåtar kan man med fördel använda varmluftsugn och köra bägge plåtarna på 200 grader i 10 minuter. Byt då gärna plats på dem efter halva tiden eftersom värmen kan ta lite olika.
