Eva's rabarberchutney...
Kategori: Allmänt
... enligt Annas recept.
500gr rabarber
3/4dl vatten
Rabarber och vatten kokas i 10minuter.
2st röda lökar (skivas)
1½msk ättika
5dl socker
1tsk ingefära (torkad krydda på burk)
1½msk curry
2tsk salt
2st spansk peppar finhackas (antal efter smak, ju mer peppar desto starkare chutney)
6st torkade aprikoser (delas i mindre bitar)
Allt detta kokas i ca 40min.
Häll upp på en burk och låt gärna "stå till sig" i ca 2veckor.
Rabarberchutneyn är hållbar i ca 3-6månader (men frågan är om den räcker så länge, så god som den är!)
3/4dl vatten
Rabarber och vatten kokas i 10minuter.
2st röda lökar (skivas)
1½msk ättika
5dl socker
1tsk ingefära (torkad krydda på burk)
1½msk curry
2tsk salt
2st spansk peppar finhackas (antal efter smak, ju mer peppar desto starkare chutney)
6st torkade aprikoser (delas i mindre bitar)
Allt detta kokas i ca 40min.
Häll upp på en burk och låt gärna "stå till sig" i ca 2veckor.
Rabarberchutneyn är hållbar i ca 3-6månader (men frågan är om den räcker så länge, så god som den är!)
