mangebjuder.blogg.se

Receptblogg. Enkelt, gott och snabblagat.

Snabb bearnaise

Kategori: Allmänt

Det finns många recept på bearnaise på nätet men jag har inte hittat något som utgår från worchestershiresås. Det är dock ett utmärkt sätt att eliminera några inledande, omständliga moment. En flygande start, så att säga.
 
Ca: 10 minuter

Ingredienser:
En skvätt worchestershiresås (i stället för lök, vitpeppar etc)
3 äggulor
150g smör (går också bra med flytande margarin eller smält smör+rapsolja)
1/2 msk vitvinsvinäger eller dragonvinäger
1/2 msk dragon (eller så mycket man önskar)
Salt och peppar
 

1. Smält smöret i mikron eller på spisen. Ställ åt sidan.
2. Stänk lite worchestershiresås i en kastrull. Ca: 1/2-1 tsk.
3. Häll äggulorna i kastrullen.
4. Tillsätt dragon och vinäger till kastrullen och låt sjuda under vispning till det tjocknar.
5. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt det smälta smöret/fettet under vispning. Viktigt!: Droppvis i början sen i en försiktig stråle.
6. Krydda med salt och peppar.

Det enda man egentligen behöver tänka på är att tillsätta smöret försiktigt under vispning och att inte värma såsen efter sjudningen, eftersom det finns risk att den skär sig om den blir för varm.
 
Kommentera inlägget här: