Picklad rödlök
Kategori: Allmänt
Sååå gott, enkelt och snyggt som tillbehör. Tar ungefär lika lång tid som en kopp te,lite drygt. En enkel 1-2-3-lag och skivad rödlök. 1-2-3 syftar på propotionerna mellan ättiksprit, socker och vatten oavsett mängd. I detta recept utgår jag från en röd lök och då funkar det bra med 1/2 dl - 1 dl och 1,5 dl.

Tidsågång, ca 10 minuter
Ingredienser
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 röd lök
Gör så här:
1) Värm upp lagen (ättiksprit, socker och vatten) till dess sockret löst sig.
2) Under tiden, skiva löken, med kniv eller mandolin och lägg löken i glasburk
3) Häll lagen över löken i burken så den täcks och den picklade löken är sedan användbar efter någon halvtimme och har en hållbarhet i kylskåp minst två veckor.
Klart!